Fa cunostinta cu Samsung Galaxy S20 FE, unul dintre cele mai bune smartphone-uri de buget din oferta Samsung.
Samsung a reusit sa acopere o piata despre care nici nu stiam ca exista prin lansarea seriei de telefoane FE. Aceste smartphone-uri intitulate Fan Edition vin sa raspunda cerintelor exacte ale utilizatorilor din toata lumea, fiind construite pe baza feedback-ului primit. Si nu doar ca ofera specificatiile cautate exact de utilizatori, ci vin si la un pret accesibil pentru orice buget.
Samsung Galaxy S20 FE s-a lasat indelung asteptat, el fiind lansat la aproape un an distanta de varianta sa de baza. Se observa o reducere semnificativa a calitatilor ansamblului foto de pe spatele telefonului, precum si un downgrade semnificativ in ceea ce inseamna memoria si spatiul de stocare, dar alte asptecte au fost imbunatatite, precum camera selfie, procesorul si display-ul, rezultand un produs cam la acelasi pret cu originalul Samsung Galaxy S20, dar cu o viteza de raspuns mult mai buna si mult mai bine orientat pe scenariul de utilizare obisnuit.
Incepem analiza noastra cu ansamblul de camere foto, pentru ca este aspectul in care vom regasi cele mai mari diferente in comparatie cu varianta de baza a lui S20. Bazandu-se pe feedback-ul din partea clientilor, Samsung a renuntat la ansamblul format din camera de 64 MP si alti doi senzori de 12 MP, inlocuindu-l cu un ansamblu format din doi senzori de 12 MP si unul de 8 MP. Dar chiar si asa, nu vei simti ca lipseste ceva. Si aceste camere se descurca excellent, oferind o profunzime si o culoare exceptionale imaginilor.
Ratiunea downgrade-ului pare simplu de inteles – utilizatorii nu pun mare pret pe camerele de pe spate, cat pun pe camera frontala. Iar aici regasim o mare surpriza – in locul senzorului de 10 MP, se foloseste un senzor de 32 MP. Selfiurile tale nu au aratat nicicand mai bine, senzorul urias fiind ajutat si de o serie de tehnologii inteligente, precum optimizarea AI a scenelor, modul nocturn sau Single Take Mode.
Cat despre baterie, aici vorbim despre marele minus al lui S20 FE. Si nu vorbim neaparat despre un downgrade, pentru ca nici restul modelelor Samsung nu se descurca excelent la acest capitol, cel putin in comparatie cu produsele concurentei. Ofera destula autonomie pentru o zi de utilizare, cu conditia sa te abti sa folosesti smartphone-ul la adevarata lui putere, insa vei resimti din plin calitatea slaba a tehnologiei de incarcare rapida.
Ne-a bucurat sa descoperim ca Samsung a facut foarte putine concesii in ceea ce priveste calitatea ecranului. Acest model Fan Edition se bucura de acelasi display Dynamic AMOLED 2x pe care il regasim si pe varianta de baza a lui S20. Singura diferenta este rezolutia, FHD+ (2400 x 1080) fata de cea WQHD (3200 x 1440) a variantei de baza. Insa adevarul este ca nici nu-ti vei da seama de diferenta pe un ecran atat de mic.
Ecranul se bucura de aceeasi rata de reimprospatare de 120 Hz, ceea ce este dublu fata de solutiile obisnuite de pe piata. Un ecran cu o rata de reimprospatare mai mare inseamna ca miscarile vor parea mai fluide in filme si in jocuri, sporind senzatia de incursiune in divertismentul preferat. Setarea de 120Hz este maximum, insa poti opta pentru reducerea la 60 Hz pentru a economisi bateria si pentru a te bucura pentru mai mult timp de divertismentul preferat.
Ca o concluzie generala, ecranul lui S20 FE arata bine, ofera culori indraznete și un raport de contrast ridicat. Nu exceleaza in lumina directa a soarelui, dar luminozitatea maxima este pana la urma buna.
Am ajuns si la capitolul pe care, cel putin pe noi, ne intereseaza cel mai mult – puterea de procesare. Iar din acest punct de vedere, Samsung Galaxy S20 FE se descurca destul de bine. Este alimentat de un procesor Snapdragon de generatie mai veche, 865, de la Qualcomm. Intre timp, chinezii au lansat alte trei procesoare, fiecare din ce in ce mai puternic, insa vei descoperi ca si aceasta generatie invechita se descurca destul de bine in procese de calcul normale.
In esenta, Galaxy S20 FE este o varianta Lite – suntem siguri ca esti obisnuit cu acest termen. Chiar si din punct de vedere al memoriei si al spatiului de stocare exista anumite limitari, care pentru power-useri ar putea parea problematice. Pentru banii tai vei primi doar 6 GB RAM si 128 GB spatiu de stocare. Cel putin din punctul de vedere al spatiului de stocare, ai optiunea de a-l extinde pana la 1TB prin intermediul unui card MicroSD.
In concluzie, nu te vei putea baza pe Samsung Galaxy S20 FE pentru cele mai si mai solicitante jocuri, ori pentru aplicatii de productivitate masive, insa nu trebuie sa uiti ca acest smartphone nu este destinat nici gaming-ului, nici unei utilizari de grad power-user.
Concluzia generala este ca Samsung Galaxy S20 FE este un telefon de buget extrem de bun, care ofera destule puncte pozitive din punct de vedere al display-ului si al camerelor foto. Marele neajuns este insa bateria si sistemul de incarcare rapida.
Vezi cele mai bune telefoane Samsung la ora actuala 👇👇