Când cumpărați prin linkurile noastre, putem câștiga un comision. Testam personal tot ce recomandam 👍

📱 Cele mai bune 12 telefoane Android

Autor: Apostol Nicu
Ultima actualizare: 21/03/2023, 18:59
 Cele mai bune 12 telefoane Android
Update21 martie
Incluse in acest ghid:

Sistemul de operare Android este preferat de mulţi în detrimentul celor cu iOs şi în rândurile următoare vă vom prezenta care sunt cele mai bune telefoane care au apărut în 2022 şi toate specificaţiile de care aveţi nevoie atunci când vă cumpăraţi un telefon.

În primul rând, telefoanele cu Android nu sunt atât de costisitoare precum sunt cele de la iPhone şi nici accesoriile lor nu costă la fel de mult. De aceea, precum şi din alte motive, sunt o mulţime de română care aleg să îşi cumpere Telefoane Samsung, Huawei sau Xiaomi.

Top 12 telefoane Android pe care să le cumperi în 2022

Atunci când vă achiziţionaţi un telefon sunt câteva aspecte vitale la care trebuie să vă uitaţi, iar unul dintre acestea este bateria. Oricine are nevoie de o baterie rezistentă, iar dacă activitatea ta de zi cu zi înseamnă presupune să fii plecat mai tot timpul de acasă, atunci ai nevoie cu siguranţă de un telefon cu o baterie mare. Sigur că poţi face din încărcător accesoriul tău preferat, însă nu este cel mai comod lucru. Camera performantă este iarăşi un aspect de luat în calcul, asta dacă vă doriţi să faceţi poze cu telefonul.

Dacă nu vă este util acest lucru şi nici pasionat de fotografie nu sunteţi, atunci puteţi alege un telefon care să aibă şi o cameră mai puţin performantă, iar preţul lui de achiziţie va scădea considerabil. Display-ul mare ajută şi el, deci atenţie la ecranul telefonului, iar capacitatea de stocare internă este, din nou de luat în calcul. Majoritate persoanelor îşi cumpără telefoane cu o capacitate a memoriei cât de mare, însă şi asta înseamnă că preţul telefonului va creşte.

Dacă nu dispui de suficienţi bani pentru a-ţi achiziţiona un smartphone cu sistem de operare Android, vei găsi pe piaţă şi varianta de a lua unul recondiţionat sau resigilat, iar preţul său va scădea serios. Produsul poate avea însă unele semne de utilizare, de aceea este şi mai ieftin. Există şi varianta, în cazurile cele mai fericite, când telefoanele sunt schimbate ca noi şi refuzate la livrare din cauza unor considerente estetice, fără să fi fost utilizate în prealabil şi atunci vor arăta ca noi.

Samsung Galaxy S21 FE 5G

Alegerea noastra
Samsung Galaxy S21 FE 5G
Pentru cine vrea un Galaxy S, dar la un pret mai bune decat full-spec-ul S21 Ultra.
Dacă nu dispui de suficienţi bani pentru a-ţi achiziţiona un smartphone cu sistem de operare Android, vei găsi pe piaţă şi varianta de a lua unul recondiţionat sau resigilat
Pret la eMagVerifica pret la Altex
Specificaţii
 • Display: 6.3 inch, cu rezoluție 1080 x 2340 pixeli, FHD+ Dynamic AMOLED
 • Camera principala: 12 MP+8 MP+12 MP
 • Camera frontala: 32MP f/2.2
 • Procesor: Qualcomm Snapdragon 888 5G , 8 nuclee
 • Greutate: 177 g
 • Capacitate baterie: Li-Io 4500 mAh

Are bateria rezistentă, nu este la fel de scump ca telefoanele din gama Galaxy şi rata de refresh este foarte bună, ceea ce face din acest model un telefon util şi performant. Acestea sunt doar câteva din avantajele unui astfel de mobil, iar la capitolul dezavantaje vă putem menţiona faptul că designul său nu este la fel ca celelalte telefoane de la Samsung, iar cei care l-au încercat s-au plâns în anumite cazuri de calitatea lui. Specificaţiile sale sunt următoarele:

Samsung Galaxy S21 Plus

Este un smartphone cu un design special, camera sa este destul de performantă şi o autonomie bună a bateriei, ceea ce îl face să fie un telefon agreat de mulţi.

Locul 1
Samsung Galaxy S21 Plus
Un smartphone cu un design special
Camera performantă şi o autonomie bună a bateriei, ceea ce îl face să fie un telefon agreat de mulţi.
Pret la Emag
Specificaţii
 • Display: 6.7 inch, cu rezolutie 1080 x 2400, Dynamic AMOLED
 • Camera principala: 12 MP+12 MP+64 MP
 • Camera frontala: 10MP
 • Procesor: Exynos 2100, 8 nuclee
 • Greutate: 200 g
 • Capacitate baterie: Li-Io 4500 mAh

Camera sa principală face toţi banii şi aşa aşa ajungem şi la capitolul de puncte slabe. Preţul său nu este din cele mai prietenoase şi nici nu vine la pachet dotat cu încărcător sau căşti. Preţul său de magazin este de 2500 de lei, însă îl puteţi achiziţiona şi în rate, la abonament sau chiar resigilat, iar în acest caz, preţul său va scădea considerabil. Specificaţiile sale sunt:

Samsung Galaxy Note 20

Merita aplauze
Samsung Galaxy Note 20
Este un telefon cu un design elegant si cu o ustensila mai mult decat utila.
Acestea sunt doar câteva dintre avantajele unui astfel de smartphone. Samsung Galaxy Note 20 vine cu o performanţă asemănătoare cu acestea, iar preţul destul de piperat poate fi iarăşi un inconvenient.
Pret la eMAgPret la Altex

Este un telefon cu un design elegant, cu un aspect interesant, iar dacă vă veţi uita în specificaţiile sale de mai jos veţi vedea că şi camera sa este una performantă. Acestea sunt doar câteva dintre avantajele unui astfel de smartphone. Iar la capitolul puncte slabe, putem bifa faptul că bateria sa are o capacitate destul de mică, ceea ce înseamnă că nu este tocmai cel mai bun tip de telefon pentru persoanele au nevoie de el de dimineaţa şi până seara şi poate nu au timp să-l mai încarce o dată pe parcursul zilei. Totodată, faţă de modelele anterioare, Samsung Galaxy Note 20 vine cu o performanţă asemănătoare cu acestea, iar preţul destul de piperat poate fi iarăşi un inconvenient. Costă 3700 de lei, dar poate fi achiziţionat şi în rate.  Specificaţiile sale sunt următoarele:

Display: 6.7 inch, cu rezolutie 1080 x 2400, Super AMOLED
Camera principală: 12 MP+12 MP+64 MP, iar camera frontală are 10MP
Procesor: Exynos 990, 8 nuclee
Greutate: 194 g
Capacitate baterie: Li-Io 4300 mAh

Xiaomi 11 Lite 5G

Varianta de buget
Xiaomi 11 Lite 5G
Performante excelente la pret penru un buget mediu.
La o utilizare obişnuită, fără să folosiţi acest smarpthone în scop de serviciu sau în alte moduri, bateria îşi va face foarte bine treaba,
Pret la flip.roPret la Altex

Cei care au încercat deja smartphone-ul Xiaomi 11 Lite 5G spun că performanţele sale sunt foarte bune, făcând o paralelă între acesta şi celelalte telefoane de pe piaţă şi, mai ales, ţinând cont de preţul lor. Totodată, fiind un telefon foarte uşor, de doar 158 de grame, poate fi ţinut cu o singură mână lejer, fără să vă faceţi probleme.

La o utilizare obişnuită, fără să folosiţi acest smarpthone în scop de serviciu sau în alte moduri, bateria îşi va face foarte bine treaba, căci durata ei de viaţă este foarte bună. La capitolul dezavantaje, specialiştii au notat faptul că au existat la anumite astfel de telefoane unele probleme în ceea ce priveşte funcţionarea senzorului de proximitate. Vă prezentăm specificaţiile sale, de unde veţi putea afla toate detaliile despre telefonul Xiaomi 11 Lite 5G:

Display: 6.55 inch, cu rezolutie 1080 x 2400, AMOLED DotDisplay
Camera principală: 64 MP+8 MP+5 MP, iar camera frontală are 20MP
Procesor: Snapdragon 778G, 8 nuclee
Greutate: 158 g
Capacitate baterie: Li-Io 4250 mAh

Xiaomi 11T Pro

Merica incercat
Xiaomi 11T Pro
vem în faţă un smartphone al cărui raport calitate preţ este unul extrem de bun
Nici design-ul său nu este de ignorat, căci este construit în aşa fel încât să atragă privirile, fiind un telefon mare, dar fin şi elegant.
Pret la eMagPret la Altex

Avem în faţă un smartphone al cărui raport calitate preţ este unul extrem de bun, care are o durată mare de viaţă şi o autonomie bună a bateriei. Nici design-ul său nu este de ignorat, căci este construit în aşa fel încât să atragă privirile, fiind un telefon mare, dar fin şi elegant. Camera frontală este una foarte performantă şi dacă veţi folosi încărcătorul original atunci când rămâneţi fără baterie trebuie să ştiţi că timpul său de încărcare va fi unul foarte scurt. Este printre puţinele telefoane prezentate aici care la capitolul dezavantaje nu are nimic notabil.

În funcţie de oferta pe care o veţi găsi pe piaţă în momentul în care vă gândiţi să vă achiziţionaţi un Xiaomi 11T Pro 5G, trebuie să ştiţi faptul că preţul său porneşte de la 1.600 de lei şi poate ajunge până la 2000 lei. Resigilat sau recondiţiont, acesta va avea un preţ de achiziţie mult mai scăzut, însă trebuie să ştiţi că va avea urme fine de utilizare.

Specificaţii:
Display: 6.67 inch, cu rezolutie 1080 x 2400, AMOLED flat DotDisplay
Camera principală: 108 MP+8 MP+5 MP, iar camera frontală are 16MP
Procesor: Snapdragon 888, 8 nuclee
Greutate: 204 g
Capacitate baterie: Li-Io 5000 mAh

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G

Bun la pret
Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G
Varianta upgradată a telefonului anterior amintit
Cei care l-au utilizat spun că raportul calitate preţ este unul excelent şi chiar îl recomandă

Pret la eMagPret la Flip.ro

Varianta upgradată a telefonului anterior amintit, Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G este un telefon ce poate fi achiziţionat la un preţ accesibil. Cei care l-au utilizat spun că raportul calitate preţ este unul excelent şi chiar îl recomandă. Autonomia bateriei este foarte bună, căci este vorba despre Li-Io de 5000 mAh. Timpul de încărcare este unul rapid, în cazul în care veţi folosi încărcătorul său original, aşa cum recomandă şi specialiştii.

La capitolul dezavantaje putem puncta faptul că designul său nu este unul elegant, mai ales având în vedere faptul că avem în faţă un telefon de buget, care îşi face foarte bine treaba, ţinând cont de costuri. Şi că tot am ajuns la acest capitol, ei bine, preţul său pe eMag este de 1400 de lei. Preţul său este unul accesibil. Specificaţii:
Display: 6.67 inch, cu rezolutie 1080 x 2400, AMOLED flat DotDisplay
Camera principală: 108 MP+8 MP+2 MP, iar camera frontală are 16MP
Procesor: Snapdragon 695, 8 nuclee
Greutate: 202 g
Capacitate baterie: Li-Io 5000 mAh

OPPO Reno6 Pro 5G

Buget
OPPO Reno6 Pro 5G
Un telefon elegant, un telefon finuţ
erformanţele sale sunt foarte bune, are un display mare, de 6,55 inch
Pret la eMagPret la AltexPret la Media Galaxy

Un telefon elegant, un telefon finuţ, pe care veţi regăsi sticlă atât pe faţa, cât şi pe spate. Performanţele sale sunt foarte bune, are un display mare, de 6,55 inch, în timp ce camera principală are 50 mp, iar cea secundară este de 32 MP. Este un telefon uşor, pe care îl vei putea ţine lejer într-o singură mână. Este flagship-ul ediţiei şi totuşi preţul său este unul extrem de accesbil. Vine cu o baterie de 4500 mAh şi are o autonomie extrem de bună. Specialiştii care au testat acest telefon nu au avut de menţionat puncte slabe atunci când au utilizat OPPO Reno6 Pro 5G. Specificaţii:
Display: 6.55 inch, cu rezolutie 1080 x 2400, AMOLED FHD+
Camera principală: 50MP+16MP+13MP+2MP, iar camera frontală are 32MP
Procesor: Qualcomm Snapdragon 870, 8 nuclee
Greutate: 188 g
Capacitate baterie: Li-Io 4500 mAh

Samsung Galaxy A13

La oferta
Samsung Galaxy A13
Este aproape identic cu A13 5G
Are o baterie bună de 5000 mAh, ceea ce îl face un telefon cel puţin interesant şi se poate încărca folosind 15W.

asdsada
Pret la eMagPret la Altex

Este aproape identic cu A13 5G, are aceeaşi dimensiune a a ecranului, are protecţie a display-ului de tip Gorilla Glass 5 şi multe alte caracteristici asemănătoare. Camera unui A13 este identică cu cea a smartphone-ului Samsung A23, are o baterie bună de 5000 mAh, ceea ce îl face un telefon cel puţin interesant şi se poate încărca folosind 15W, faţă de A25, care se încarcă la 25W. Singurul accesoriu pe care îl veţi primi este încărcătorul său de tip C, iar dacă veţi avea nevoie de căşti şi alte lucruri va trebui să le cumpăraţi separat.

Chitul cu care vine acest smartphone nu este cel mai prietenos, după cum am menţionat, însă un plus extrem de important vine de pe partea de ecologie. Materialul din care este confecţionar acest Samsung A13 îl face rapid biodegradabil, fiind realizat din carton necondulat, marcat cu 21PAP şi fibre de celuloză. Adică este biodegradabil, compostabil şi reciclabil şi nu îi va dăuna mediului înconjurător.  Specificaţiile sale sunt:

Display: LCD, PLS, TFT
Camera principala: 50 MP Wide
Procesor: 2 GHz, 1.8 GHz
Greutate: 200 g
Capacitate baterie: Li-Io 5000 mAh

Samsung Galaxy A33

La oferta
Samsung Galaxy A33
Este un telefon clasic al celor de la Samsung,
Se regăseşte pe site-urile de specialitate la preţul de 1400 de lei, versiunea de 128 GB. Foloseşte dual sim.

– Acum este la Oferta
– Pretul este imbatabil
Pret la eMagPret la Altex


Este un telefon clasic al celor de la Samsung, ce vine cu un display excelent, o configuraţie performantă şi cu un aspect interesant şi elegant. Se regăseşte pe site-urile de specialitate la preţul de 1400 de lei, versiunea de 128 GB. Foloseşte dual sim. Are bateria mare, display-ul foarte bun, o cameră frontală calitativă, de 48 MP, iar configuraţia sa este dată de chipsetul Exynos 1280 5nm. Are mai multe dotări premium, precum boxele de tip stereo cu Dolby Atmos, scanner de amprente pe ecran şi o carcasă elegantă şi subţire. Foloseşte concectivitate de tip 5 G şi este un device ce poate fi clasat ca mid range, dar cu specificaţii foarte bune. La capitolul puncte slabe este de menţionat faptul că nu are Jack de 3,5 mm. Specificaţiile sale sunt:

Samsung Galaxy A53

La oferta
SaSamsung Galaxy A53
Este un telefon clasic al celor de la Samsung,
Se regăseşte pe site-urile de specialitate la preţul de 1400 de lei, versiunea de 128 GB. Foloseşte dual sim.

– Acum este la Oferta
– Pretul este imbatabil
Pret la eMagPret la Altex

Samsung Galaxy A53


Un smartphone de la Samsung foarte util, dar cu un preţ puţin mai ridicat faţă de precedentul, de 1.624 lei. Are un ecran generos şi oferă o experienţă plăcută de utilizare, având un aspect modern şi tineresc, un sistem de camere foarte performant, sunet stereo şi o baterie bună, performantă. Designul său te duce cu gândul la un telefon mai scump, în ciuda faptului că este construit din plastic. Poate fi achiziţionat în mai multe variante de culori, cum sunt albastru, negru, alb şi portocaliu. Are o rată de refresh foarte bună, senzor de amprentă integrat în ecran. Specificaţii:

Display: Super AMOLED
Camera principala: 12 MP Wide, 5 MP Macro, 5 MP Depth, 64 MP Wide
Procesor: Exynos 1280
Greutate: 189 g
Capacitate baterie: Li-Io 5000 mAh

Samsung Galaxy A51
Are ecran de tip super AMOLED, ceea ce face ca experienţa de utilizare să fie foarte interesantă. Autonomia bateriei este una foarte bună, iar la capitolul puncte slabe de menţionat este faptul că nu este printre cele mai rapide telefoane. Desigur, se mişcă suficient de bine încât să îţi faci treaba cu el, mai ales dacă luăm în calcul şi preţul său de vânzare. Un alt smartphone de la Samsung cu dual sim, cu o memorie de 128 gb şi o autonomie foarte bună a bateriei. Specificaţii:

Display: Super AMOLED
Camera principala: 12 MP Wide, 5 MP Macro, 5 MP Depth, 64 MP Wide
Procesor: Exynos 1280
Greutate: 189 g
Capacitate baterie: Li-Io 5000 mAh

Toate produsele recomandate

Xiaomi Redmi 10
Este un telefon accesibil, ce are un ecran de tip LCD, o rată de fresh foarte bună, are protecţie pentru ecran de tip Gorilla Glass 3, funcţie de tip sunlight, adică display-ul îşi va face foarte bine treaba chiar şi atunci când este în bătaia soarelui. Este foarte asemănător cu Xiaomi Redmi Note 10 5G, iar pe partea de conectivitate conţine tot ce ai nevoie pentru un smartphone. Are dual sim, dar nu dispune de NFC. Desigur, dacă ne uităm la preţ, ne putem lipsi de acest punct slab. Are un sistem audio ce este format din două difuzare, o baterie mare, fiind echipat cu fast charging şi poate fi folosit cu uşurinţă fără să îl ţineţi continuu la încărcat.

Asta în cazul în care îl veţi utiliza normal, fără să vă desfăşuraţi activităţi precum munca pe telefon sau altele, care înseamnă că smarpthone-ul Xiaomi Redmi 10 este un telefon interesant, cu care să vă puteţi face foarte bine treaba, fără să vă faceţi griji de preţ, căci nu este deloc unul piperat, din contră. Este un telefon foarte accesibil, care se vinde la preţul de 850 de lei. Performanţele sunt în ton cu preţul său destul de scăzut, fiind un telefon util, cu patru camere. Specificaţii:

Display: 2400 x 1080
Camera principala: 2 MP Macro, 8 MP Ultrawide, 2 MP Depth, 50 MP Wide
Procesor: 2 GHz, 1.8 GHz
Greutate: 181 g
Capacitate baterie: Li-Io 5000 mAh

Impatimit la fel de mult de hardware, precum este de software. Scrie de peste 15 ani in online-ul din Romania si din Statele Unite. citește mai mult
Nu rata ce mai tari oferte!
Inscrie-te la newsletter-ul nostru si primesti direct pe mail cele mai bune oferte la produsele tale preferate.

S-ar putea să-ți placă și

Review Motorola RAZR 2023 si RAZR. Se incinge lupta flip-urilor
Review Motorola RAZR 2023 si RAZR+. Se incinge lupta flip-urilor!
Într-o lume dominată de smartphone-uri elegante, Motorola continuă să fie campionul telefoanelor cu clapetă cu ultimele sale lansări. Compania care…
Samsung A54 face 78 din ce stie S23 Ultra dar e mai ieftin cu 3500 de lei
Samsung A54 face 78% din ce stie S23 Ultra dar e mai ieftin cu 3500 de lei!
Samsung Galaxy A54 este cel mai recent smartphone mid-range de la gigantul tehnologic din Coreea, oferind o gamă impresionantă de…
Samsung Galaxy S10 batranul flagship care inca rezista
Samsung Galaxy S10 – batranul flagship care inca rezista
Fa cunostinta cu Samsung Galaxy S10, un smartphone care a fost odata liderul pietei. Cu 4 ani in urma, ai…
Samsung Galaxy A03 Core un smartphone redus la esentiale
Samsung Galaxy A03 Core – un smartphone redus la esentiale
Esti in cautarea unui telefon inteligent ieftin? Daca vrei sa reduci costurile la minimum, Samsung A03 Core este solutia cea…
Samsung Galaxy M13 Echilibrul perfect intre putere si costuri
Samsung Galaxy M13 – Echilibrul perfect intre putere si costuri
Samsung Galaxy M13 este una dintre cele mai bune optiuni daca esti in cautarea unui telefon ieftin si bun. Designul…
5 telefoane ieftine si bune de la Samsung
5 telefoane ieftine si bune de la Samsung
Esti in cautarea unui nou telefon, insa bugetul limitat iti da batai de cap? Telefoanele Samsung sunt intotdeaua o alegere…