Când cumpărați prin linkurile noastre, putem câștiga un comision. Testam personal tot ce recomandam 👍

Samsung Galaxy A53 5G, cel mai bun telefon de buget de la Samsung

Ultima actualizare: 25/04/2023, 14:19
Samsung Galaxy A53 5G cel mai bun telefon de buget de la Samsung
Update25 aprilie

Chiar daca este pe piata de mai bine de un an, Samsung Galaxy A53 5G a rămas cea mai bună opțiune pentru un telefon de buget. Iar partea cea mai bună este că deja a trecut printr-o sumedenie de tăieri de prețuri, putând fi achiziționat acum pentru mai puțin de 2.000 de lei.

💡 Punctele cheie ale ghidului
Include cele mai noi tehnologii de procesare si stocare a datelor
Sistem de camere cu patru senzori pe spate, extrem de performant
Design elegant in cel mai pur stil Samsung, cu patru variante de culori
Pret exceptional pentru calitatea constructiei

L-am testat pe Samsung Galaxy A53 inca din momentul aparitiei, am avut un an de zile sa testam si produsele concurente, dar realitatea este ca A53 ramane cel mai performant si mai elegant dispozitiv din seria “entry-level”. Constructia usoara, finisajul neted, ecranul captivant si sistemul de camere extrem de performant sunt doar cateva dintre calitatile care ii permit sa isi pastreze pozitia de lider al pietei.

Cel mai bun telefon de buget
Samsung Galaxy A53 5G
Samsung Galaxy A53 5G este cel mai bun telefon de buget pe care il poti cumpara in acest moment.
Samsung A53 5G ofera experiente senzationale, datorita specificatiilor sale puternice. Iar tot pachetul vine la un pret extrem de competitiv, situat lejer sub borna de 2.000 de RON.
Pret la Magazin 1Pret la Magazin 2
Samsung Galaxy A53 5G – Specificatii
  • Data lansarii: Martie 2022
  • Greutate: 189 g
  • Dimensiuni: 159.6 x 74.8 x 8.1 mm
  • Sistem de operare: Android 13, One UI 5.1
  • Display: Super AMOLED, 120Hz, 800 nits, 6.5 inci
  • Rezolutie: 1080 x 2400
  • CPU: Exynos 1280 (5 nm)
  • RAM: 4GB – 8GB
  • Stocare: 128GB – 256 GB
  • Baterie: 5000 mAh
  • Camera principala: 64 MP + 12 MP + 5 MP + 5 MP
  • Camera frontala: 32 MP

Samsung Galaxy A53 – Design si Display

Cu un pret de pornire situat lejer sub borna de 2.000 de RON, Samsung Galaxy A53 5G este un adevarat chilipir. ADN-ul Samsung se vede cel mai bine in designul sau curat si elegant, care este o adevarata declaratie de stil. Este disponibil in patru nuante: albastru, portocaliu, alb si negru. Constructia solida si neteda se imbina perfect cu ecranul captivant.

Galaxy A53 5G beneficiaza de un display Super AMOLED Infinity-O de 6.5 inci, cu rezolutie FHD+ si rata de reimprospatare de 120 Hz si 800 de niti luminozitate maxima. Cu asemenea cifre, nu putem spune ca telefonul iese in evidenta, insa marele secret sta in constructia ecranului. Culorile arata exact asa cum ar trebui sa arate, chiar si atunci cand esti afara, navigarea este lina, iar luminozitatea este uniforma pe tot display-ul.

Cu o rata de reimprospatare de 120 Hz, ecranul lui Galaxy A53 este nu numai cursiv, ci ofera o experienta buna si in jocuri. Dar aici se opresc capabilitatile de gaming ale acestui dispozitiv, pentru ca puterea de procesare nu il ajuta deloc. Pare ca Samsung a trebuit sa faca anumite sacrificii pentru a pastra pretul scazut, iar in aceasta situatie a ales sa puna mai mare pret pe calitatea imaginilor.

Samsung Galaxy A53 – Camere foto

Marele secret al lui Samsung Galaxy A53 si ceea ce il face atat de bun pentru piata actuala este calitatea camerelor foto. Intr-o lume a retelelor sociale, camera selfie de 32 MP poate fi cel mai bun prieten al tau. Experienta este imbunatatita si mai mult de camerele de pe spate – patru in total, cu senzori variind de la 64 MP pentru camera principala, pana la 12 MP pentru camera ultrawide si 5 MP pentru senzorii macro și de adâncime.

Fotografiile arata clar si luminos, reusind sa scoata in evidenta detalii bogate, indiferent de sena. Inclusiv modul de noapte este extrem de performant – nu chiar la nivelul Iphone, dar mult mai bine decat te-ai astepta la un telefon cu un asemenea pret.

Cat despre video, poti trage imagini 4K la 30fps sau 1080p la 60 fps, cu ambele ansambluri de camere – de asemenea un lucru rar intalnit la telefoanele din aceasta categorie de pret. Ai si cateva functii aditionale, desi nu la fel de multe ca pe telefoanele flagship din Seria Galaxy S – dar merita sa amintim Slow Motion si Super Slow Motion, ori Modul Pro Video.

Samsung Galaxy A53 – Performante

Pentru a pastra acest telefon la un pret scazut, Samsung a trebuit sa faca multe concesii din punct de vedere al performantelor. Practic, decizia de a-l cumpara pe Samsung Galaxy A53 va trebui sa stea intr-o analiza a ta, daca performantele si navigarea sunt mai importante decat calitatea ecranului si a camerelor foto.

Problemele incep inca de la procesor – daca majoritatea competitorilor din aceasta categorie de pret au preferat sa mearga pe “clasicele” Qualcomm și Mediatek, fie ele și în generații mai vechi, Samsung Galaxy A53 foloseste un chip dezvoltat intern, intitulat Exynos, si care lasa foarte mult de dorit. In Geekbench 5 are note chiar mai slabe decat telefoane lansate prin 2019-2020, asadar nu e deloc grozav!

Telefonul se va simti greoi in navigare si acest lucru se datoreaza inclusiv memoriei mici. In varianta sa de baza vei primi doar 4GB memorie si va trebui sa platesti destul de mult pentru o varianta mai puternica. Altfel, memoria RAM se poate duce pana la 8GB. Iar la spatiu de stocare, cei 128 GB de serie s-ar putea dovedi mult prea putin pentru toate fisierele de sistem si pentru colectia ta de poze.

Samsung Galaxy A53 – Baterie

Un alt mare minus pentru Samsung Galaxy A53 este bateria. Dar sa fim corecti, aceasta este o problema generala a celor de la Samsung. Pare singurul domeniu in care nu reuseste sa gaseasca solutii, pe care de altfel rivalii le-au gasit si le folosesc deja de ceva timp.

Samsung A53 vine cu o baterie destul de mare, de 5000 mAh, ceea ce este de apreciat. Dar performantele propriu zise lasa de dorit. Autonomia este de numai o zi, intr-un scenariu de utilizare uzual, si o poti prelungi cu cateva ore daca ai nevoie de mai mult timp departe de priza si esti prevazator in acest sens. Pana acum, nimic iesit din comun.

Adevarata problema apare insa la timpul de incarcare – inca nu imi este clar cum Samsung nu reuseste sa pun la dispozitia clientilor sai o tehnologie de incarcare rapida in adevaratul sens al cuvantului. Telefoanele Samsung au nevoie in continuare de peste o oră și jumătate de încărcare, în timp ce alte telefoane, chiar și mult mai ieftine, se încarcă în 30-40 de minute.

Pro

Pret exceptional pentru performantele pe care le ofera

Camera selfie senzationala, dublata de un sistem de camere cu patru senzori, pe spate

Display AMOLED captivant, cu rata de reimprospatare de 120 Hz

Contra

Autonomia lasa de dorit, iar timpul de incarcare este agonizant de mare

Calitatea imaginilor putea fi perfectionata, adaugand mai multe dintre functiile Galaxy S

In lipsa unor configuratii mai puternice, telefonul este mai degraba incet

Samsung Galaxy A53 oferă specificații surprinzător de mari pentru prețul său, în anumite aspecte, precum cel al display-ului și al camerelor foto, dar în alte domenii cade incredibil de mult. Dar atâta timp cât nu îl cumperi pentru gaming sau aplicații de productivitate, este un best-buy!

Cele mai frecvente întrebări
Cand se lanseaza succesorul lui Samsung A53 5G si cat costa?
Samsung a lansat Samsung A54 5G in martie 2023, cu un pret de pornire de 2400 RON, pentru varianta de baza cu 128 GB spatiu de stocare si 8GB RAM.
Care este cea mai buna functie a lui Samsung A53 5G?
Cea mai importanta functie a lui Samsung A53 5G este camera selfie cu rezolutie de 32 GB, dar merita sa adaugam si display-ul Super AMOLED de 120Hz si 800 nits.
Impatimit al tehnologiei, inca de pe vremea cand internetul era "produs" de telefonul prin Dial-UP. citește mai mult
Nu rata ce mai tari oferte!
Inscrie-te la newsletter-ul nostru si primesti direct pe mail cele mai bune oferte la produsele tale preferate.

S-ar putea să-ți placă și

Cand apare Iphone 16 Pro Max in Romania si cum il poti precomanda
Cand apare Iphone 16 Pro Max in Romania si cum il poti precomanda
Apple a anunțat oficial noile modele iPhone 16 și iPhone 16 Pro, continuând să definească standardele în domeniul smartphone-urilor. Aceste…
Precomandă iPhone 16 Pro si Pro Max de la eMag. Ce pret vor avea noile Iphone
Precomandă iPhone 16 Pro si Pro Max de la eMag. Ce pret vor avea noile Iphone
Fanii Apple au motive de entuziasm, deoarece noua serie de iPhone-uri va fi disponibilă curând pentru precomandă pe eMAG. Începând…
Cele mai bune telefoane Iphone second hand
Cele mai bune telefoane Iphone second hand
Achiţionarea unui telefon este o necesitate, iar găsirea unui preţ mai mic poate fi o sarcină dificilă pentru fanii Apple,…
De unde să cumperi telefoane second hand ieftine. Flip Olx sau Amanet
De unde să cumperi telefoane second hand ieftine. Flip, Olx sau Amanet?
Achiziţionarea unui telefon mobil la mâna a doua este o variantă preferată de mulţi români în special datorită costurilor, deoarece…
Cum să obții prețul cel mai bun când vrei să-ți vinzi telefonul
Cum să obții prețul cel mai bun când vrei să-ți vinzi telefonul
O foarte bună alternativă pentru achiziţionarea unui telefon mobil a devenit piaţa de telefoane second hand. De aceea, atunci când…
Review Motorola RAZR 2023 si RAZR. Se incinge lupta flip-urilor
Review Motorola RAZR 2023 si RAZR+. Se incinge lupta flip-urilor!
Într-o lume dominată de smartphone-uri elegante, Motorola continuă să fie campionul telefoanelor cu clapetă cu ultimele sale lansări. Compania care…