Cel mai accesibil laptop OLED de pe piata. ASUS Vivobook 15 OLED este un laptop fantastic, pentru ca ofera atat de multe, pentru atat de putini bani. Designul minimalist este extrem de elegant, iar display-ul OLED il detaseaza de rivalii din segmentul sau de pret.
ASUS Vivobook 15 OLED este unul dintre cele mai bune laptopuri ASUS, pentru ca face tehnologia OLED accesibila pentru oricine. Imaginile pe care le ofera sunt incredibil de detaliate si de realiste, iar timpul de raspuns de numai 0.2 milisecunde ofera o claritate fantastica in scenele de miscare. Doar sa iti faci o idee, laptopurile rivale din segmentul sau de pret vin dotate cu ecrane LCD, care au un timp de raspuns intre 10 si 25 de milisecunde. Adica de cel putin 50 de ori mai lent…
Tehnologia OLED are si un impact important asupra sanatatii tale si, mai ales, a copiilor. Reduce cu pana la 70% nivelul de lumina albastra daunatoare, in comparatie cu un ecran LCD, prevenind imbatranirea prematura a retinei. Poti spune adio oboselii ochilor in timpul sesiunilor lungi de vizionare, iar somnul nu iti va mai fi afectat. Am realizat un „articol mama” cu cele mai tari laptopuri de la ASUS. Arunca o privire daca vrei sa vezi mai multe modele.
Pentru orice laptop, cea mai mare provocare este gasirea unui echilibru intre performante, temperaturi si zgomot. Sesiunile lungi petrecute in fata laptopului, chiar si acelea fara o incarcare foarte mare a sarcinilor, va duce la cresterea zgomotului si a temperaturilor in zona procesorului, ceea ce va provoca strangulari de performanta.
ASUS a gasit insa o solutie. Tehnologia ASUS Intelligent Performance, care foloseste o serie de senzori pentru a analiza scenariul ideal de functionare. Tehnologia ajusteaza in mod automat viteza ventilatoarelor in functie de incarcarea sistemului, pentru a oferi cea mai buna solutie de racire si pentru a mentine totodata un zgomot scazut.
ASUS Vivobook 15 OLED impresioneaza nu numai prin display si specificatii, ci si prin designul sau minimalist si elegant. Sistemul este disponibil in patru variante de culori – trei pentru configuratiile cu Intel, si una pentru AMD. Sub capac, iese in evidenta tasta Enter colorata in verde neon, care ii da un plus de stil.
Functionalitatea este si ea ajutata de designul lui Vivobook 15 OLED. In momentul in care laptopul este deschis, acesta se va sprijini pe partea din spate a ecranului. Astfel, zona tastaturii se va ridica la un unghi de 4 grade, numai bun pentru o tastare mai confortabila. In plus, acest lucru elibereaza prizele de aer de pe birou si va creste fluxul de aer captat in sistem, imbunatatind si mai mult racirea.
Si sub carcasa, ASUS a gasit o solutie de design care va fi pe placul multora. Mai exact, a dotat sistemul cu un lacas liber pentru un hard HDD. Astfel, cei care isi doresc mai mult spatiu de stocare, la un pret mai mic si fara sa sacrifice viteza de calcul a solutiei SSD, isi pot adauga un al doilea hard HDD, strict pentru a stoca un volum mare de date.
ASUS Vivobook 15 OLED este un best-buy pentru categoria sa de pret. Ecranul superb, autonomia crescuta, greutatea scazuta, finisajele de calitate si specificatiile de top sunt doar cateva dintre avantajele acestui sistem. E adevarat ca nu va duce munca grafica masiva sau jocuri complexe, dar este solutia perfecta pentru aplicari de birou si scenarii de munca mai lejere, ori ca solutie de divertisment pentru acasa.
ASUS Vivobook 15 OLED a fost gandit sa fie accesibil tuturor, fiind disponibil intr-o gama foarte variata de configuratii. Prima alegere pe care va trebuie sa o faci va fi producatorul procesorului – Intel sau AMD, ambii sunt disponibili.
Placa video este dedicata, in functie de producatorul procesorului, Intel Iris Xe sau AMD Radeon. Alte configuratii pot fi selectate insa in functie de capacitatea memoriei si a spatiului de stocare. Asadar, o varietate mare de configuratii disponibile, cu preturi pentru toate buzunarele.
Continuand lista specificatiilor, merita sa mai mentionam senzorul de amprenta optional, Camera HD, tastatura iluminata, sistemul audio dezvoltat impreuna cu specialistii de la Harman/Kardon, ori numeroasele porturi de conectivitate: un USB 3.2 Type-A, un USB 3.2 Type-C, doua USB 2.0 Type-A, port HDMI 1.4, cititor de card Micro SD si Audio Jack.