Esti in cautarea unui mouse wireless pentru laptop sau PC? Ti-am pregatit un top al celor mai bune solutii de pe piata, astfel incat sa poti lua o decizie informata.
Logitech MX Anywhere 3 este un mouse care ofera o versatilitate uluitoare. Este proiectat pentru profesionistii aflati mereu in miscare. Marimile reduse il fac usor de carat, oriunde te duce ziua, fie ca trebuie sa muncesti de la birou sau de acasa, de la cafeneaua preferata sau din aeroport. In plus, este si extrem de silentios in comparatie cu alte solutii de pe piata, astfel incat sa nu ii deranjezi pe cei din jur.
Tehnologiile inteligente il fac pe Logitech MX Anywhere 3 extrem de potrivit pentru orice scenariu. Rotita de scroll este extrem de bine calibrata, oferindu-ti posibilitatea sa dai scroll unui singur pixel sau sa scrollezi pana la 1.000 de linii pe secunda. In plus, zimtii cu un design special fac prinderea si mai usoara. Dotat cu o baterie reincarcabila, MX Anywhere 3 ofera pana la 70 de ore de autonomie dupa o singura incarcare. Iar daca esti surprins de stoarcerea energiei, nu iti face griji. Acest mouse se incarca pentru o utilizare de 3 ore in numai 1 minut, gratie suportului de incarcare rapida prin USB-C. Practic, il poti incarca de la adaptorul telefonului, astfel ca nu trebuie sa cari multe fire dupa tine.
Razer Basilisk X HyperSpeed este probabil cel mai bun mouse de gaming, datorita pretului sau si a ceea ce ofera. In jocuri, te vei bucura de experiente asemanatoare unui mouse pe fir, datorita unei rate de transmitere a datelor extrem de mare. In plus, iti ofera doua posibilitati de conectare, prin dock USB sau prin Bluetooth. Alege USB pentru un raspuns mai bun in jocuri, sau Bluetooth pentru a prelungi autonomia.
Pentru a oferi cea mai buna experienta in jocuri, acest mouse Razer beneficiaza de o rezolutie de pana la 16.000 dpi, cu un sistem de stocare interna a configuratiei, si o acuratete de tracking de 99.4%. Si nu doar jocurile vor avea de castigat datorita acestui mouse. Orice scenariu de utilizare i se potriveste perfect, datorita celor 6 butoane programabile, astfel incat sa iti ofere acces la sarcini secundare.
Logitech M330 Silent Plus este un mouse simplu si ieftin, dar care ofera atat de multe pentru atat de putini bani. Este extrem de silentios, astfel incat sa te poti concentra pe ceea ce ai de facut, iar designul sau il face extrem de usor de manevrat, in orice conditii.
Cu acest mouse nu va trebui sa iti faci niciodata griji ca ramai fara baterie. Se incarca cu o simpla baterie AA, pe care o gasesti in orice magazin, iar aceasta iti ofera pana la 18 luni de autonomie. Acest lucru este posibil datorita unui sistem automat de intrare in stand-by, atunci cand mouse-ul nu este folosit pentru o anumita perioada de timp.
Logitech M330 se poate conecta la trei calculatoare in acelasi timp, iar ca sa comuti intre ele trebuie doar sa apesi pe butoanele laterale, din zona degetului mare. Cele trei numere iluminate iti vor indica dintr-o privire la ce sistem esti conectat.
De la un mouse universal de buget, trecem la unul de gaming, dar care prin prisma pretului poate fi considerat tot de buget. Logitech G305 LightSpeed Hero este una dintre numeroasele solutii de gaming de la Logitech, un mouse extrem de potent, in ciuda pretului sau destul de scazut. Ofera numeroase posibilitati de personalizare a sistemului, fiind disponibil in sase variante de culoare.
Logitech G305 LightSpeed functioneaza cu un senzor dezvoltat intern, intitulat HERO, care ofera performante exceptional de precise si consecvente, la rezolutii intre 200 si 12.000 DPI. In plus, iti ofera posibilitatea de a salva 5 profiluri de utilizare, cu pana la 5 niveluri DPI fiecare.
Pe parte de autonomie, acest mouse ofera pana la 250 de ore de utilizare continua, insa vine si cu un mod economic, care ii ofera pana la 9 luni de utilizare. Nici nu trebuie sa iti faci griji ca vei fi surprins de epuizarea bateriei atunci cand esti in toiul muncii, pentru ca mouse-ul dispune de un indicator luminos care se va activa atunci cand nivelul bateriei scade sub 15%.
Logitech G502 LightSpeed Hero este unul dintre mousii de gaming din zona high-end a celor de la Logitech. Are un design mecanic extrem de complex, care se potriveste atat utilizatorilor de mana stanga, cat si utilizatorilor dreptaci. Este incarcat cu posibilitati multiple de personalizare, prin cele 9 butoane suplimentare programabile. De asemenea, poti configura propriile setari de rezolutie, pana la maximul de 25.600 dpi. Memoria interna retine pana la 5 profiluri de utilizare, fiecare cu cate 5 niveluri de senzitivitate.
G502 LightSpeed beneficiaza si de iluminare RGB, ceea ce inseamna ca poate fi sincronizat cu celelalte instrumente compatibile pentru a oferi un mediu unitar. Alege-o din cele 16.8 milioane de culori pe cea care ti se potriveste, sincronizeaza culoarea cu cea de pe ecran, ori creeaza-ti propria animatie RGB prin intermediul Logitech G HUB.
Accesorizeaza-l cu un mouse-pad Logitech Powerplay si te vei bucura de putere nelimitata, gratie suportului de incarcare wireless continua.
ProArt Mouse MD300 a fost proiectat pentru creatorii de continut grafic. A fost implementat cu inovativul ASUS Dial, o rotita de control care ofera o putere incredibila in aplicatiile creative de la Adobe. Cu ajutorul rotitei vei putea schimba marimea pensulei, ori sa schimbi saturatia, sa ajustezi nivelul de opacitate sau sa anulezi rapid unele actiuni.
Si nu doar atat, pe langa acest ASUS Dial si clasicele butoane si scroll, mai ofera un al treilea buton in partea superioara, precum o alta rotita de scroll in lateral, care are si functie de click. Iar toate aceste caracteristici extra sunt total personalizabile. Asadar, poti sa le aloci ce actiune vrei.
Desi este dotat cu o baterie reincarcabila, acest mouse ofera o autonomie excelenta, de pana la 150 de zile intr-un scenariu de lucru mediu. Daca ti se va intampla sa te ia prin surprindere si sa se consume exact in toiul muncii, nu iti face probleme. Se incarca prin clasicul USB-C si are nevoie sa stea numai un minut la incarcare pentru a-ti oferi pana la 3 ore de lucru intens sa 8 ore de utilizare usoara.
ASUS WT425 este cea mai ieftina optiune din aceasta selectie, insa este un mouse mai mult decat potent. Marimile reduse si greutatea redusa il vor face aproape insesizabil in geanta de calatorie. In plus, beneficiaza si de un invelis special din piele, care sa il faca usor de prins si comod.
Acest mouse ofera un input grozav pe toate suprafetele, inclusiv sticla, datorita senzorului de urmarire de inalta calitate. Este dotat si cu un buton suplimentar din care se poate schimba rapid nivelul de senzitivitate intre 1000 dpi si 1600 dpi. De asemenea, prezinta doua butoane laterale, in zona degetului mare, pentru a naviga inainte si inapoi intre paginile web.
Un mouse wireless a devenit obligatoriu in ziua de astazi pentru orice utilizator de laptop sau PC, oferindu-ti posibilitatea de a te elibera de firele de pe birou. Piata este inundata de solutii, pornind de la sume incredibil de mici, de numai cateva zeci de lei, insa nu trebuie sa iei o decizie strict din punct de vedere financiar. Sunt multe alte aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare pentru a gasi accesoriul care ti se potriveste.
O simpla cautare pe internet a unui mouse wireless va returna sute de rezultate, cu preturi incepand de la cel al unei prajituri. Solutii sunt nenumarate, astfel ca decizia trebuie luata in functie de utilitate. Iar acest aspect depinde foarte mult de scenariul de utilizare personal. Inainte de a plasa comanda, gandeste-te foarte bine ce necesitati ai.
Pentru a intelege mai bine, iata cateva tipuri de scenariu si specificatiile pe care ar trebui sa le ai in vedere. De exemplu, pentru un scenariu de utilizare la birou, ar trebui sa te intereseze posibilitatea de a conecta mouse-ul la mai multe dispozitive, autonomia si nivelul de zgomot. Pentru un gamer inrait vor conta rezolutia si existenta unui comutator de rezolutie, ori constructia ergonomica. Iar pentru un creator de continut digital se adauga numarul de butoane programabile si existenta de dial-uri suplimentare pentru control in aplicatiile creative.
Design: poate cel mai important aspect in alegerea unui mouse este designul. Nu ne referim la culoare, ci la forma si la senzatia de confort pe care ti-o ofera. Cel mai bun mouse se va simti ca o extensie naturala a mainii tale. Nu ar strica sa dai o tura prin magazinele de profil, macar pentru a descoperi marimile si greutatea care ti se potrivesc. Tine-le minte si compara cu rezultatele pe care le-ai gasit online.
Conectivitate: Cele mai bune produse de pe piata ofera solutie duala de conectivitate, prin Bluetooth, care nu iti va ocupa niciunul dintre porturile de pe dispozitiv, sau prin dongle USB Type-A 2.4 GHz. Dar majoritatea solutiilor de buget te vor pune sa alegi intre cele doua. Asa ca analizeaza bine scenariul.
Un mouse conectat prin dongle este de preferat pentru gameri, de exemplu, pentru ca ofera conexiuni fara lag. Si mai multe puncte bonus merg catre acele solutii cu spatiu de depozitare pentru dongle, astfel incat sa nu te temi ca il vei pierde.
Metoda de incarcare: Un mouse cu incarcare prin USB costa mai mult, insa nu va trebui sa ii cumperi niciodata baterii. Daca portul de incarcare este prin USB-C inseamna ca se va incarca si mai rapid, folosind cablul de incarcare al telefonului, despre care stim sigur ca il vei avea tot timpul la indemana.
Mouse-ul cu baterii este de preferat pentru autonomia prelungita pe care o ofera, unele chiar de ani de zile. Iar bateriile sunt extrem de usor de gasit, la orice magazin.